HTML

Budapest 20. sz. választókörzete - 2010

Friss topikok

Linkblog

2010.04.11. 23:56 bp19valasztas

Mosolygós nagy dobás

Április 8-án csütörtökön rendhagyó kampányzáró performanszot szervezett a Lehet Más a Politika a Kossuth térre. Több száz szimpatizánst hívtak meg, hogy egy hatalmas mosoly-jelet alkotva, sárga labdákkal "bedobják" a pártot a Parlamentbe.

 

Az LMP "Kell egy nagy dobás" címmel rendezte meg a különleges flashmobot az Országház elé: a kampányban, videókon és a villanyoszlopokra ragasztott matricákon már jól ismert sárga smiley-t próbálták életre kelteni. A résztvevőknek személyenként kettő, összesen több ezer sárga kislabdát osztottak ki, rajta a jól ismert "Igen, lehet!" felirattal. A cél az volt, hogy mosoly jelet alkotva egyszerre repítsék őket a levegőbe, hogy ezzel szimbolikusan bedobják a pártot a Parlamentbe.

 

Körülbelül 800 ember jelezte vissza, hogy részt vesz a kampányzáró eseményen. Délután 4 órakor gyülekezett a tömeg a Kossuth téren, a hangulat egy kellemes családi napot idézett. Kispál és borz illetve Rolling Stones dalok szóltak, gyerekek gurították a labdákat egymásnak.

 

A smiley-alakot számozott szektorokra osztották fel, ezek közül a 29-esben, az arcocska állában gyülekezett a XIII. kerületi LMP-s csapat, a kampányfelelősök, szimpatizánsok. Feltűnt Vári György, 20. választókerületi képviselő is.

 

Petruska András két, személyre (pártra-) szabott dal énekelt el egy gitárral kísérve, majd színpadra lépett Schiffer András, az LMP országos listavezetője. Beszédében egy olyan jövőbeli Magyarország képét festette le, „ahol erős a helyi gazdaság, iható az ivóvíz, egészséges az élelmiszer, ahol a tájat unokáink, és nem pedig ingatlanspekulánsok öröklik, ahol a jó minőségű diploma nem a gazdag kevesek kiváltsága, ahol a polgár ellenőrzi a hatalmat, és nem a hatalom ellenőrzi a polgárt.” Szavait taps és üdvrivalgás kísérte.

 

5 óra 10 perckor a műsorvezető visszaszámolása után párttagok és támogatók egyszerre dobták levegőbe a labdákat, mely hosszasan folytatódó dobálózásba és játékba torkollott.

 

fotó: lehetmas.hu

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bp20valasztas.blog.hu/api/trackback/id/tr931913322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása